Araç Koltuk Temizliği Nasıl Yapılır

Araçlarda Koltuk Nasıl Yapılır Detaylı İç Temizlik Nedir?

Günümüzde insanlar arabalarına çok değer vermektedir. Dolar kurunun artması ile birlikte ülkemizde araç fiyatları her geçen gün artış göstermektedir. Aracınızın değer kaybetmemesi için detaylı temizliğini mutlaka yaptırmanız gerekmektedir. Araçların iç cam, koltuk döşemeleri, yer döşemeler, tavan döşemeleri, elektronik gösterge bölümleri, ön göğüs bölümleri başta olmak üzere aracınızın tüm iç temizliğinin yapılması işlemine araçlarda detaylı iç temizlik denir. Detaylı iç temizlik işlemlerini günümüzde birçok firma yapmaya başladı. İleri teknoloji ürünleri kullanılarak yapılan temizlik sonrası aracınızı tanımakta zorluk çekebilirsiniz. Detaylı temizlik işlemini kendinizde yapabilirsiniz fakat bunun için elinizde birçok temizlik ürünü bulundurmanız gerekmektedir. Arabalarda detaylı temizlik yapmak hiç de kolay bir işlem değildir.

Arabanızın her bölümü için ayrı temizlik ve bakım ürünleri kullanmalısınız. Yanlış ürün kullanımı arabanıza zarar verebilir kalıcı lekeler bırakabilir. Öncelikle kullanacağınız temizlik malzemelerin güvenilir markalar olmasına dikkat edin. Ucuz ürün kullanımına kaçarsanız kötü sonuçlar ile karşılaşabilirsiniz. Arabanızda detaylı temizlik yapmak sadece arabanıza güzel bir görünüm sağlamaz. Biriken toz ve bakterilerden kurtulmak hem sizin hem de arabanıza binen sevdiklerinizin sağlığını etkiler. Özellikle küçük çocuk ve bebekleri gözle görülmeyen toz ve bakteriler hasta edebilir ki böyle bir durumla karşılaşmanızı asla istemeyiz. Bu nedenle araçlarınızın detaylı iç temizliğini mutlaka en geç üç aralıklar ile yaptırmalısınız.

Araçlarda Detaylı İç Temizlik Neden Yapılmalıdır?

Artık günümüzde araç sahibi olmayan aile neredeyse yok denecek kadar azdır. Araç içerisinde uzun zamanlar geçirilmektedir. Araçlarda detaylı iç temizlik periyodik olarak yapılması sağlığınız için çok önemlidir. Arabaların içi yapılan araştırmalara göre binlerce virüs ve bakteri barındırdığı tespit edilmiştir. Özellikle iç temizliği ve dezenfekten işlemi yapılmadığında birçok hastalığa davetiye çıkarmış olunur. Düşünün ayakkabılarınızda girdiğiniz alanları ve bu ayakkabılar ile arabanıza bindiğinizi. Tuvaletlerden tutun da yerde bulunan toz toprak ne varsa ayakkabınız ile arabanıza taşınır. İşte araçlarınızın periyodik olarak iç temizliği yapılmadığında ne kadar da sağlıksız bir ortamda bulunursunuz. Araçlarınızda iç temizliğini haftada en az iki kez yapmanız siz yapamıyor ise mutlaka araç yıkama istasyonlarında yıkatmalısınız.

Ayrıca detaylı iç temizliğinizi de ayda bir yaptırmalısınız. Paspaslardan tutun da araç alt zemin halısına koltuk döşemelerinden kapı iç döşemelerine kadar aracınızın içinde bulunan tüm parçaların detaylı temizliği ve dezenfekte işleminin yapılması gerekmektedir. Özellikle tüm dünyayı etkisi altına alan Covid 19 pandemisi mevcut iken araçlarının iç temizliği ve dezenfekte işleminin atlanmaması gereken bir durumdur. Araçlarınız sadece bir yerden bir yere ulaşım sağlamazlar. Hayatımızın yaşam alanlarının başında gelirler. Kendi sağlığınıza ve sevdiklerinizin sağlığına önem vermelisiniz. Araçlarınızın temizliğine dikkat etmeli ve hastalıklardan korunmalısınız.

Araçlar özellikle erkek kullanıcıların en yakın arkadaşlarıdır. Bu kıymetli eşyalarına çok iyi bakarlar. Temizliğini ve bakımlarını dikkatlice yaparlar. Fakat gözden kaçan bir durum ise genellikle erkeklerin araçların dış temizliğine özen göstermesi iç temizliğinin ise üstün körü yapıldığıdır. Aracınıza önem veriyor iseniz komple temizliğine gereken özeni göstermelisiniz. Gelelim aracınızın iç temizliğini nasıl yapacağınıza. Araçlarda detaylı iç temizlik yaparken kullanacağınız temizlik malzemeleri çok önemlidir. Öncelikle bilinen markaların ürünleri tercih edilmeli detaylı temizlik konusunda tecrübeniz yok ise bu konuda uzman firmalardan yardım almalısınız. Detaylı iç temizlik yapılırken tercih ettiğiniz temizlik ürünlerinin üzerinde öneri olarak yazan kullanım talimatlarına mutlaka uyunuz. Kimyasal içeriği fazla olan ürünleri çokta tercih etmemelisiniz.

Detaylı iç temizlik işlemine başlarken öncelikle aracınızın içinde bulunan tüm kullanılmayan ürünleri boşaltmalısınız. Bunların başında gelen bebek koltuğu, koltuk üstü minder, örtü, gelir. Sonrasında alt zemin paspasları dikkatlice çıkartılır. Araç içinde bulunan çöp, kâğıt peçete parçaları ıslak mendil toplanarak kaba bir temizlik yapılır. Daha sonra güçlü çekiş gücüne sahip süpürge ile aracınızın alt halı zemini, koltuk altları, koltuk araları, koltuk üstü döşemeler hepsi güzelce çekilmelidir. Hatta yapabilirseniz koltukları söküp çıkartırsanız daha rahat bir temizlik yapma şansınız olur. Süpürge ile tüm aracınız iç bölümlerinin süpürme işlemi bittikten sonra koltuk temizliğine geçilebilir. Koltuk döşemeniz deri malzemesine sahip ise özel deri koltuk temizleme malzemesi kullanarak temizliğini yapabilirsiniz. Kumaş döşemeye sahip koltuklarınız var ise sabunlu su ile temizliğini yapabilirsiniz. Kumaş koltuklarınızı koltuk yıkama özelliği olan cihazlar ile de yıkayabilirsiniz. Ayrıca koltukların mutlaka dezenfekte işleminin yapılması gereklidir. Görünmeyen virüs ve bakterilerin yok olması için bunu mutlaka yapmalısınız. Araç dışına aldığınız kauçuk paspasları bol köpüklü su ile yıkamalı ve paspas temizliği için özel üretilmiş ürünler ile kurulama sonrası silme işlemi yapabilirsiniz. Paspaslarınız çeşidi halı paspas ise öncelikle süpürge ile tozları çekilmeli ve sonrasında bol köpüklü su ile komple yıkanmalıdır. Yıkama işlemi biten paspas ve koltukların kısa sürede kuruması sağlanmalıdır. Aksi takdirde ıslak kalan halı paspas ve koltuk döşemeleri rahatsız edici kokular ortaya çıkartır ki bu istemeyeceğiniz bir durumdur.

Araç kullanım sırasında şoförlerin en çok takip ettikleri alan gösterge panelleridir. Bu alanın temizliği sürücünün dikkatinin dağılmasını engeller. Gösterge panelleri temizliği yapılırken mutlaka başka bir alanda kullanmadığınız tertemiz bezin kullanılması gerekmektedir. Leke ve iz bırakmayan ayrıca kokusu ile rahatsız etmeyecek kimyasal içeriği az olan temizlik ürünü ile temizlenmelidir.

Tavan döşemeleri temizliği yapılırken anti bakteriyel içerikli ürünler kullanılmalıdır. Tavan döşemelerinde yanlış malzeme kullanılması döşemeye zarar vereceği gibi kısa sürede tavandan döşeme sarkması yaşanmasına sebep olur.

Aracınızda en çok temas ettiğiniz noktalar ise kapı tutamakları, direksiyon simidi ve direksiyon kolları, vites ve el frenidir. Bu bölümleri sürekli elimiz ile temas eder ve bu alanda var ise mikrop ve bakterileri de elimize taşırız. Bu alanları öncelikle anti bakteriyel ürünler ile silmeli ve dezenfekte işlemini yapmalıyız. Sonrasında mikro fiber bez ile kurulama işlemini tamamlamalısınız.

Araçlarda Detaylı İç Temizlik Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Göz bebeği araçlarınızın detaylı iç temizliğini yapmanız hem ruh hem de fiziksel sağlığınıza iyi gelecektir. Detaylı iç temizlik gerçekten uzun ve bir o kadar da zor bir işlemdir. Temizlik yapılırken ihtiyacınız olacak birçok malzeme gereklidir. Çoğu erkeğin Pazar günü arabasını gün boyu temizlediği bilinen bir gerçektir. Fakat detaylı iç temizlik işlemini profesyonel olarak yapan yerlere aracınızı teslim etmeniz halinde hem yorulmazsınız hem de size büyük bir zaman kalacaktır. Ayrıca profesyonel ekipler tarafından yapılan iç temizlik sonrası ne kadar değdiğini göreceksiniz. Araçlarda detaylı iç temizlik için kendinizi yormayın işin ehli olan firmalardan yardım alın. Aracınızın değerine değer katın.

Araç Koltuk Temizliği Nasıl Yapılır
Araç Koltuk Temizliği Nasıl Yapılır


Kaynak: experix.com.tr

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

-------
Haber: Haber OKU | Haber | Haber | Haber | Haber | Haber | Haber | Haber | News | İngilizce Kursu |
Hukuk Dünyası: Hukuk | Hukuk | Hukuk | Hukuk | Hukuk | Hukuk | Hukuk | Arabuluculuk | Hukuk |
Net Dünyası: İnşaat | Şarkılar | Sözler | Kitchen | Diyet| TAÇ| | Yemek Tarifleri |